Kerstin Aronsson

 

Mobil: 0790 69 20 85

 

E-post: kerstin@dalslandexplorer.se

Hemsida: https://dalslandexplorer.se/guidningar-och-rundturer/

 

Adress: Skällsäter 28, 458 97 Högsäter

 

Auktorisation: Dalsland

 

Språk:

 

             Svenska 

 

      

Tillgänglighet: Heltid

 

Specialitet: Grupper, föreningar och företag som kommer med egen buss guidar jag hel- och halvdagsturer. Några exempel på teman: Dalslands kanal, järnbruk- och pappersbruk under 300 år, Baldersnäs 1800-talspark, kulturhistoria, smaksättning av snaps och litteratur.

 

Innehar F-skattsedel

 

Med min kunskap, er fantasi och väl utvalda rastplatser tar jag er på en resa genom tid och rum. Kanske vill ni se vackra ruiner från järnbrukseran eller kyrkan där en seriemördande präst var verksam, eller det böljande landskapet på Baldersnäs halvö där en ferme ornée av internationell berömmelse växte fram under 1800-talet. Ni väljer tema och resmål, jag guidar och lämnar förslag på trevliga platser för fika och mat.

 

Under många år har jag varit bokförläggare av skön, fack- och barnlitteratur och flyttade för några år sedan till Dalsland, som jag besökt sedan barnsben. Det var här jag första gången upplevde vintergatan, plockade hjortron och såg en varg. Just det kan jag inte lova att ni får vara med om, men ni kommer veta mycket om Dalsland och platserna vi besökt när vi skiljs åt. Och vill ni fördjupa er innan resan – läs Dick Harrisons bok Dalslands historia.

 

Varmt välkomna att kontakta mig så får vi diskutera en plan som passar er.